Terhills

Waar 26 jaar geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, fladderen nu de zeldzaamste vlinders. Je kan er genieten van een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ en hoge toppen met spectaculaire panorama’s!

Tot voor kort was deze site gekend als Connecterra, maar vanaf eind januari 2021 verandert de naam naar Terhills, de pracht van dit gebied blijft echter ongewijzigd. Nieuw is ook dat er voortaan gratis kan gewandeld worden in het gebied. Natuurliefhebbers kunnen wel een vrijwillige natuurbijdrage doen.

Terhills is de thuishaven van de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het vormt een uniek natuurgebied in de provincie Limburg waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As.

Laat je in Terhills verrassen door een bijzonder stukje Vlaamse natuur. Je kan er genieten van een rijkelijk landschap van ‘bergen en meren’: uitgestrekte dennenbossen, grote waterplassen die getuigen van grind- en zandwinning, de hoge toppen van de mijnterrils die spectaculaire panorama’s bieden …

Ook qua fauna, want in dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. Waar meer dan een kwarteeuw geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, fladderen nu de zeldzaamste vlinders rond.

Laat je verrassen door een bijzonder stukje natuur in Vlaanderen.

Meer info: https://terhills.be/nationaal-park-hoge-kempen/