Fiets- en voetveerpontjes

VEERPONTJES 2021

Het heeft even geduurd maar de Maas is terug veilig genoeg om de veerpontjes over te laten steken. Het autoveer van Berg-Meeswijk (knooppunt 50) is terug toegankelijk!

Het veerpont 't Veerke tussen Rotem (Dilsen-Stokkem) en Grevenbicht (Sittard-Geleen) (knooppunt 46) is echter voor langere tijd uit de vaart. De overige veerponten zijn wel toegankelijk.
Meer info kan je terugvinden via: https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/voet-en-fietsveren-gemeenschappeli...

VOET- EN FIETSVEER ’T VEERKE (niet in werking!)

Rotem (B)/Grevenbicht (NL)
Aanlegplaats: aan de Maas in Rotem, ongeveer 3 km van De Wissen, aan fietsknooppunten 46 (B) en 19 (NL).

VOET- EN FIETSVEERKE PRESIDENT WILLY CLAES

Ophoven/Ohé en Laak
Aanlegplaats: aan hotel/restaurant De Spaenjerd, Maasstraat 84,
3640 Kinrooi (Ophoven), aan fietsknooppunten 22 (B) en 01 (NL).

VOET- EN FIETSVEERKE JUNG II

Uikhoven/Geulle
Aanlegplaats: Vernieuwde dijk Uikhoven, 3631 Maasmechelen, aan fietsknooppunten 52 (B) en 17 (NL).

AUTOVEER

Meeswijk-Berg
Aanlegplaats: Palmenhofweg, Molenveld, 3630 Maasmechelen (Meeswijk), aan fietsknooppunten 50 (B) en 27 (NL).

Meer info kan je terugvinden via: https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/voet-en-fietsveren-gemeenschappeli...

MEER INFO VOLGENS DE ACTUELE OPENINGSTIJDEN:
Om de oversteek voor iedereen op een veilige manier te laten verlopen, zullen gebruikers wel enkele maatregelen in acht moeten nemen. In lijn van de maatregelen op het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht als je je op het veerpont begeeft. Op het veerpont zelf is 1,5m afstand namelijk niet mogelijk. Wie geen mondmasker bijheeft, kan er eentje aanschaffen op het veerpont. Door gepast te betalen wordt fysiek contact met de veerman zoveel mogelijk vermeden. Op de veerstoepen aanschuiven gebeurt met  1,5 m afstand. Door de nodige infoborden en lijnen op de veerstoepen wordt een vlotte start verwacht. De kostprijs voor een overzet blijft onveranderd: 1,20 euro per rit – 6 euro voor een tienrittenkaart. 

DIENSTREGELING VEERPONTEN 2021

Om het RivierPark Maasvallei echt grensoverschrijdend te verkennen, kan je tijdens een fietstocht of een lange wandeling gebruik maken van de fiets- en voetveren. Een tripje met één van de charmante veerpontjes naar de overzijde van de Maas brengt je onmiddellijk in vakantiestemming. Zo kan je leuke verbindingen maken tussen de verschillende Maasdorpjes en natuurgebieden.

Win een boottocht!

Als je een kaartje koopt voor de overzet van één van de drie fiets-en voetveren van het RivierPark Maasvallei maak je kans op een leuke boottocht. Op alle nieuwe tickets, zowel de één-beurt als de 10-ritten zal een unieke code staan. Met deze code kan je iedere maand een leuke boottocht winnen op de Maas bij Rederij Stiphout in Maastricht aangeboden door Fransbergen Recreatie & Toerisme BV. Je houdt dus best je ticketje bij.

Op het einde van iedere maand wordt via een loting de winnaar bekendgemaakt. Check je code op www.rondjemethetpontje.nl of de facebookwebsite van RivierPark Maasvallei.

Veel succes!

Belangrijk! 10 - rittenkaarten veerponten

Enkel de 10 - rittenkaarten van het RivierPark Maasvallei van 2019-2022 zijn geldig als overzetbewijzen. Een 10 - rittenkaart is geldig op alle drie de fiets- en voetveerponten.
Meer info: https://www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/veerpontjes