Visitor Center De Wissen

Opening op 3 september 2022 - Binnenkort meer info!

WAT

Vanaf maart 2021 werken we aan de bouw van een nieuw bezoekerscentrum aan het natuurgebied Negenoord- Kerkeweerd in Dilsen-Stokkem. De Stad Dilsen-Stokkem, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, Limburgs Landschap vzw en het Provinciaal Natuurcentrum bouwen ‘De Wissen’ samen uit tot hoofdtoegangspoort van het RivierPark Maasvallei en tot bezoekerscentrum van natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd.

Waarom

Vanuit deze hoofdtoegangspoort kan je kennis maken met het vlakbij gelegen natuurgebied, het toeristisch aanbod in de stad én in de ruimere omgeving van het grensoverschrijdende RivierPark
Maasvallei (van Kessenich tot Maastricht).
De Wissen is de ideale plek voor een dag vol toffe activiteiten in de natuur. Maar je kunt hier ook heel wat bijleren. 
Natuur, klimaat en duurzame ontwikkeling zijn brandend actuele thema’s die vaak een extra woordje uitleg vragen. Ook hiervoor ben je aan De Wissen aan het juiste adres.

WIE

Voor het vernieuwde bezoekerscentrum  De Wissen slaan verschillende partners de handen in elkaar.
Limburgs Landschap vzw: is eigenaar of beheerder van een viertal natuurgebieden in het RivierPark Maasvallei. Negenoord- Kerkeweerd is er één van. Ze zorgen voor het beheer, behoud en verbetering van ca. 500 ha natuur. Daarbij worden ze geholpen  door een kudde gallowayrunderen en konikpaarden. Toerisme Dilsen-Stokkem: het nieuwe bezoekerscentrum zal o.a. functioneren als bezoekerscentrum van de toeristische dienst van de stad Dilsen-Stokkem.
Je zal er alle info kunnen vinden over  recreatiemogelijkheden in de gemeente. Provinciaal Natuurcentrum: zet zich  in voor een natuurrijke en duurzame provincie. Scholen kunnen er terecht voor een uitgebreid natuur- en milieueducatief aanbod. Hier in De Wissen begeleiden  educatieve gidsen leerlingen van het basis en secundair onderwijs op een speelse, ervaringsgerichte tocht in het nabijgelegen natuurgebied.
RivierPark Maasvallei: Natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd maakt deel uit van het ruimere landschapspark ‘RivierPark Maasvallei’ langs beide oevers van de Maas. Het strekt zich uit van Kessenich/Thorn in het noorden tot Smeermaas/Maastricht in het zuiden.
Het nieuwe bezoekerscentrum zal dus ook functioneren als ‘toegangspoort’ tot het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei.

Meer info

Wens je meer info over het natuurgebied,  het educatieve aanbod in het gebied of recreatieve mogelijkheden in de omgeving:
Toerisme Dilsen-Stokkem
T.: +32 89 75 21 71
E: toerisme@dilsen-stokkem.be
Negenoordlaan 2,
3650 Dilsen-Stokkem
www.dewissen.be

 

Download flyer