Fiets- en voetveerpontjes

BELANRIJKE MEDEDELING!

Veiligheidsmaatregelen van toepassing

Nu de grens weer open is, worden alle voorbereidingen getroffen om de veerponten op de Maas terug te laten varen vanaf 1 juli 2020. Om de oversteek voor iedereen op een veilige manier te laten verlopen, zullen gebruikers wel enkele maatregelen in acht moeten nemen.

In lijn van de maatregelen op het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht als je je op het veerpont begeeft. Op het veerpont zelf is 1,5m afstand namelijk niet mogelijk. Wie geen mondmasker bijheeft, kan er eentje aanschaffen op het veerpont. Door gepast te betalen wordt fysiek contact met de veerman zoveel mogelijk vermeden. Op de veerstoepen aanschuiven gebeurt met  1,5 m afstand. Door de nodige infoborden en lijnen op de veerstoepen wordt een vlotte start verwacht. De kostprijs voor een overzet blijft onveranderd: 1,20 euro per rit – 6 euro voor een tienrittenkaart. 

Dienstregeling veerponten 2020: vanaf 1 juli

Om het RivierPark Maasvallei echt grensoverschrijdend te verkennen, kan je tijdens een fietstocht of een lange wandeling gebruik maken van de fiets- en voetveren. Een tripje met één van de charmante veerpontjes naar de overzijde van de Maas brengt je onmiddellijk in vakantiestemming. Zo kan je leuke verbindingen maken tussen de verschillende Maasdorpjes en natuurgebieden.

Er zijn vier veerpontjes in het RivierPark Maasvallei: één groot veer dat ook toegankelijk is voor autoverkeer en drie fiets- en voetveren. Deze laatste zullen vanaf 1 juli opnieuw in dienst gaan.

Meer info: https://www.rivierparkmaasvallei.eu/nl/veerpontjes

OPENINGSTIJDEN FIETS- EN VEERPONTJES

  • April en oktober: enkel weekends en paasmaandag van 10 u. tot 18 u.
  • Juni t.e.m. augustus: elke dag van 10 u. tot 20 u.
  • Mei en september: elke dag van 10 u. tot 19 u.

Voor alle actuele openingstijden: www.rivierparkmaasvallei.eu

VOET- EN FIETSVEER ’T VEERKE Rotem (B)/Grevenbicht (NL)

Aanlegplaats: aan de Maas in Rotem, ongeveer 3 km van Maascentrum De Wissen, aan fietsknooppunten 46 (B) en 19 (NL).

VOET- EN FIETSVEERKE PRESIDENT WILLY CLAES Ophoven(B)/Ohé en Laak(NL) 

Aanlegplaats: aan hotel/restaurant De Spaenjerd, Maasstraat 84, 3640 Kinrooi (Ophoven), aan fietsknooppunten 22 (B) en 01 (NL).

VOET- EN FIETSVEERKE JUNG II Uikhoven(B)/Geulle(NL) 

Aanlegplaats: Vernieuwde dijk Uikhoven, 3631 Maasmechelen, aan fietsknooppunten 52 (B) en 17 (NL).32

 

Als je een kaartje koopt voor de overzet van één van de drie fiets-en voetveren van het RivierPark Maasvallei maak je kans op een leuke boottocht. Op alle nieuwe tickets, zowel de één-beurt als de 10-beurten zal een unieke code staan. Met deze code kan je iedere maand een leuke boottocht winnen op de Maas bij Rederij Stiphout in Maastricht aangeboden door Fransbergen Recreatie & Toerisme BV. Je houdt dus best je ticketje bij. Op het einde van iedere maand wordt via een loting de winnaar bekendgemaakt.

Check je code op www.rondjemethetpontje.nl
of de facebookwebsite van RivierPark Maasvallei.

Veel succes!