Evenementen

Alle evenementen vanaf 29 maart tot en met 30 september zijn geannuleerd. Het stadsbestuur heeft besloten om alle eigen activiteiten van de stad en het OCMW tot en met 30 september 2020 te annuleren.

De overige evenementen (oktober ‘20 tot december ‘20 ) zijn momenteel onder voorbehoud naar aanleiding van de Covid 19-maatregelen.

NEGENOORD RUN (Meer info volgt binnenkort!)

Derde editie van deze Maaslandse run in het mooie natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd. Jong en oud kan deelnemen aan deze sportieve run! Meer info kan je bekomen via www.toerisme-dilsen-stokkem.be. 

MAAS TREK 4 oktober 2020

Kom het RivierPark Maasvallei ontdekken tijdens de Maas Trek op de eerste zondag van oktober! Dit wandelevenement is een samenwerking tussen Nederlands en Belgisch Limburg. Dit jaar zal het vertrekpunt in Stein (NL) gelokaliseerd zijn.

 

Communicatie annulatie Smokkelmarkt 2020

Sinds maart 2020 zijn we allemaal in een andere wereld terecht gekomen door het coronavirus.

De coronacrisis heeft helaas een enorme impact op onze samenleving zowel op economisch als sociaal vlak. We hadden al heel wat voorbereidingen getroffen voor het 16de seizoen van de smokkelmarkt. We hadden tevens enorm veel goesting om er weer een topseizoen van te maken. Hoewel de cijfers m.b.t. de coronacrisis voorlopig in gunstige zin evolueren, is het op dit moment te onduidelijk om te voorspellen wat de toekomst op langere termijn zal brengen. Daarom heeft het stadsbestuur besloten om alle eigen activiteiten van de stad en het OCMW tot en met 30 september 2020 te annuleren. Dit betekent concreet dat er dit jaar jammer genoeg geen smokkelmarkt in Stokkem zal plaatsvinden. De smokkelmarkt is een jaarlijks wederkerend topevenement in Dilsen-Stokkem tijdens de zomermaanden. Jaarlijks kan de smokkelmarkt op vele bezoekers rekenen.

De volgende argumenten hebben ons gedwongen tot het nemen van deze spijtige beslissing.

  • De smokkelmarkt is een groot evenement waarbij het marktgebeuren gekoppeld wordt aan een uitgebreid animatieaanbod.
  • De smokkelmarkt heeft vele bezoekers waardoor het respecteren van de social distancing bijna onmogelijk is.
  • Er is tot op heden nog geen nieuws inzake de heropstart van de horeca. De horeca en de terrassen zijn zeer belangrijk en onmisbaar voor een gezellig zomerevenement.
  • De smokkelmarkt is een gezelligheidsmarkt. Helaas is het ter plaatse verbruiken van voedingswaren en dranken niet toegestaan op markten.
  • Verschillende partners betreffende de randanimatie (oude ambachten, artiestenparade, …) hebben aangegeven geen engagementen aan te gaan voor de zomer 2020. Hierdoor komt veel randanimatie te vervallen.
  • Het verplicht tellen van het aantal bezoekers op de markt is onmogelijk omwille van de vele toegangswegen naar de smokkelmarkt.
  • Het grensoverschrijdend karakter van de smokkelmarkt en de onduidelijkheid inzake de landsgrenzen zowel voor de marktkramers als voor het publiek aangezien de smokkelmarkt zich richt op bezoekers uit de euregio.
  • De smokkelmarkt is een toeristisch evenement en geen regelmatige markt. De smokkelmarkt valt onder een categorie van activiteiten dewelke nog niet toegestaan zijn.
  • Om alles tijdig organisatorisch en logistiek goed voorbereid te krijgen, zijn er momenteel te veel onzekerheden.

Ondertussen blijven we niet bij de pakken zitten. We gaan tijdig de nodige voorbereidingen treffen voor de organisatie van het 16de seizoen van de smokkelmarkt in 2021 te Stokkem.

Hou het verder gezond en hopelijk tot weerziens in 2021 op de smokkelmarkt te Stokkem.

 

 

Markten

Weekmarkt Maaseik

woensdagvoormiddag, 9u tot 12u

Weekmarkt Maasmechelen

zaterdagvoormiddag 8u tot 13u

Weekmarkt Bree

vrijdagvoormiddag: 8u tot 12u

Smokkelmarkt Stokkem

Deze editie is geannuleerd wegens de Covid19-maatregelen.